Terugblik Allerzielen 2016 en herbegrafenis pastoor Schaars

Meer dan 300 aanwezigen waren aanwezig bij de herbegrafenis van pastoor Schaars gecombineerd met de Allerzielenviering. Om iets voor half vier arriveerde de koets met paard bij de begraafplaats aan de Bergweg. Een uur daarvoor had op Heiderust de overdracht plaatsgevonden in een plechtige ceremonie.

                  3-pastoor-schaars-verlaat-per-koets-de-begraafplaats-heiderust-1

Daarna werd de kist met de stoffelijke resten overgebracht naar Velp. De route liep via de Emmastraat en de Hoofdstraat en werd begeleid door een indrukwekkend luiden van de klokken van zowel de kerk aan de Emmastraat als aan de Parkweg.

                                        jvd_0465-20161102

Op zijn gang naar het graf werd de kist gedragen door leden van de familie Messelink, de naaste familie van pastoor Schaars. Nadat de kist op het graf was gezet, was het woord aan burgemeester Van Wingerden-Boers die refereerde aan zijn oorlogsverleden en het belang van vrijheid.

                                        9-burgemeester-petra-van-wingerden-spreekt-de-aanwezigen-toe-2

Tot slot van de plechtigheid sprak pastor Coenraads een dankgebed uit en zegende het graf en de andere graven. Daarna zocht iedereen zijn plaats voor de Allerzielenviering. Klik hier voor meer foto’s.

(foto’s Martin de Jong en Jan van Dalen fotografie)

Geef een reactie